Krediet geven

De kredietunie noord drenthe zoekt ondernemers of ex-ondernemers die geld en kennis willen delen met ondernemers met goede ideeën en een geldbehoefte..

Wilt u zich opgeven voor het lidmaatschap, dan kunt u onderstaand formulier invullen. U kunt zich uitsluitend inschrijven als rechtspersoon. Wij nemen de aanvraag vervolgens in behandeling. U ontvangt bericht van ons.

4,5% rente

U ontvangt een rentevergoeding op de door u aangekochte obligatie. De rente bedraagt 4,5% per jaar. De rente wordt maandelijks aan u betaald. Aflossing geschiedt jaarlijks na vaststelling van de jaarrekening.

Kredietrisico

Binnen de kredietunie is een krediet commissie actief. Zij adviseren het bestuur over het verstrekken van een krediet. Er komt derhalve een overeenkomst tot stand tussen de kredietunie en de geldnemer. Het zogeheten common bond model. Dat betekent dat u een risico loopt dat de kredietnemer niet of niet volledig aan zijn verplichtingen kan voldoen. We proberen dit te voorkomen door acteive screening en het inzetten van een coach.

Nieuwe mogelijkheden tot financiering voor MKB ondernemers in Noord-oost Drenthe

Contact

Laat u gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Over de Kredietunie

Kredietunie Noord Drenthe UA is een coöperatieve samenwerkingsvorm voor en door ondernemers uit het MKB. Wij lenen onderling geld aan elkaar uit vanuit een gezamenlijke kas.